Προσπάθησε να διασχίσεις το ποτάμι

  Σ' αυτήν την ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τα River crossing puzzles που ανήκουν στην κατηγορία των trasport puzzles. Οι γρίφοι αυτής της κατηγορίας έχουν ως ζητούμενο την μεταφορά ανθρώπων ή αντικειμένων, από τη μια πλευρά του ποταμού στην άλλη, με κάποιους περιορισμούς. 
  Αυτοί οι περιορισμοί είναι που διαφοροποιούν τους γρίφους μεταξύ τους, ως προς το επίπεδο δυσκολίας. Δηλαδή, το επίπεδο δυσκολίας εξαρτάται απο το πόσα και ποιά αντικείμενα μπορείς να μεταφέρεις με την βάρκα ταυτόχρονα, καθώς και απο το ποιά αντικείμενα μπορούν να μείνουν μόνα τους σε μια όχθη και να είναι ασφαλή.

Παρακάτω υπάρχουν 3 τέτοιοι γρίφοι για να εξασκηθείτε online : 

1. Ο πρώτος γρίφος είναι ο παλαιότερος και μαρτυράτε απο τον 9ο αιώνα. Ονομάζεται fox, goose and bag of beans puzzle και μας ζητάει να μεταφέρουμε απο την μία όχθη του ποταμού στην άλλη μια αλεπού, μια πάπια και μια τσάντα με φασόλια. Η εκφώνηση έχει ως εξής : Ο βαρκάρης μπορεί να περάσει απέναντι μόνο ένα αντικείμενο κάθε φορά. Αν μείνει μόνη της η πάπια με τα φασόλια στη μια όχθη θα τα φάει και ομοίως αν μείνει μόνη της η αλεπού με την πάπια. Ποιά είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να περάσουν το ποτάμι;









2. Στον δεύτερο γρίφο έχουμε έναν πατέρα με δύο γιούς, μια μητέρα με δύο κόρες και έναν αστυνομικό με έναν κρατούμενο τους οποίους πρέπει να περάσεις στην απέναντι όχθη του ποταμού. Προσοχή, η σχεδία χωράει το πολύ 2 ανθρώπους και μπορούν να την οδηγήσουν μόνο οι γονείς και ο αστυνομικός. Επίσης, ο πατέρας δεν πρέπει να μείνει μόνος με κάποια απο τις κόρες χωρίς την παρουσία της μητέρας και το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Τέλος ο κρατούμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος με κανένα μέλος απο την οικογένεια χωρίς την παρουσία του αστυνομικού (για να παίξεις πάτα πάνω στην παρακάτω εικόνα και μετά στο στρογγυλό μπλε κουμπί) .









3. Στον τελευταίο γρίφο έχουμε μια τίγρη με το μικρό της, ένα λιοντάρι με το μικρό του και μια αρκούδα με το μικρό της. Πρέπει να τα βοηθήσεις να διασχίσουν το ποτάμι με τους εξής περιορισμούς : μόνο τα μεγάλα ζώα και το μικρό αρκουδάκι μπορούν να οδηγήσουν την βάρκα και τέλος τα μικρά ζώα πρέπει να είναι μαζί με τα μεγάλα του ίδιου είδους, για να μην φαγωθούν.







2 σχόλια:

1)ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
2) ΓΥΡΙΖΕΙ
3) ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
4) ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
5) ΓΥΡΙΖΕΙ
6) ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Μια άλλη εκδοχή είναι η εξής:
1) ρίχνει τη πάπια στο νερό
2) πηγαίνει τα φασολια απέναντι
3) πηγαίνει την αλεπού
4) παίρνει τη παπια από το νερό και την πηγαινει απέναντι

Δουλεύει και στο προγραμματάκι!